НАШИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Фирма Коркос ООД произвежда естествен паркет от дъбова дървесина – класически, ламелен и мозаечен, както и от следните екзотични дървесини – ироко, венге, зебрано и дусие. Продукцията на фирмата отговаря на световните стандарти за производство на паркет. Оборудването на фабриката е изключително модерно и високотехнологично. Същото в съчетание с висококвалифициран персонал и стриктно спазване на технологичния цикъл при производството на паркет обуславят високото качество на готовата продукция. Фирма Коркос ООД също така единствена в България разполага с модерна и високотехнологична линия за просушаване и изработка на плотове от клинозъбноснадени детайли от масивна дървесина. От 01.11.2017г. фирмата започва производство на многослоен паркет – върху основа от шперплат бреза дебелина 10mm и повърхностен слой от благородна дъбова дървесина с дебелина 4mm. Дъбовия слой може да бъде във варианти – необработен, обработен, бръшван, оцветен, омаслен или лакиран.

„МИ-СЪБЕВИ“ ЕООД е основана през месец май 2006г. в град Сливен. В началото дейността им започва с внос и търговия на дъбов материал от Украйна. В периода 2008-2009 фирмата изгражда собствени мощности за производство на едрогабаритен дъбов паркет /естествен паркет тип дюшеме/. Вносната суровина /висококачествен едроразмерен дъб от Украйна/ гарантира високото качество на продукцията. Прецизната изработка и стриктното селектиране прави произвежданият естествен дъбов паркет привлекателен и желан продукт, както от крайния клиент така и на едро в страната и чужбина.
Фабрика-за-паркет-ЕМКО-Г

Фирма ЕМКО Г притежава собствена паркетна фабрика – производител на масивен паркет от различни дървесни видове (дъб, ясен, акация, цер, бук и др.); на профилни дървени первази за подови настилки; на екструдирани брикети от дървесни стърготини (без примеси и спойващи лепила); на сух дървен материал (дъски, греди, елементи) от дъб. В последните години фирмата въведе и завършващи /обработващи лицевата част/ производствени мощности, което й позволява да предлага и фабрично тонирани, структирирани, омаслени и лакирани паркети, както и екзотични дървесни видове настилки (нелакирани, лакирани или омаслени), трислойни и многослойни паркети, брикети, МДФ ламперии, консумативи и аксесоари за тях.

Фабрика-за-трислоен-паркет-ПАКО

“ПАКО паркет” ЕООД е създадена през 2005 г. с основна дейност производство на масивен /естествен/ паркет и дюшеме. Фабриката се намира в с.Калейца (на 2 км от Троян) и е оборудвана с вносни машини и техника нужни за производството ни. Разполага със собствени модерни сушилни камери, които са напълно компютъризирани, за да може да гарантира отличното качество на произвежданите продукти. Екипът се състои предимно от млади добре обучени и мотивирани професионалисти, които работят усърдно, за да задоволят високите изисквания на пазара. Дружеството има и дълготрайни и успешни партньорски взаимоотношения с фирми от Холандия, Белгия и Германия, които закупуват техните продукти и ги предлагат на пазарите в Европейския съюз.

Фабрика-за-паркет-Форест-Паркет-ЕООД

Форест Паркет Интернешънъл ЕООД е семейна компания създадена в началото на 90-те години като производител на свежо-нарязана дървесина от орех, дъб и череша. Под ръководството на мажоритарния собственик, през 2000г. компанията придобива ново предприятие с площ от 100 000м2 и производствени площи от 6000 м2, на които са разположени административна сграда, производствени халета и складова база. По това време необходимостта от разширяване и разрастване на производството води то трансформирането на компанията от производител на свежо-нарязана дървесина в производител на подови настилки от масивна дървесина. По същото време се извършва инсталиране на автоматизирани сушилни камери с капацитет 150м3 и линия за производство на паркет. Благодарение на иновативността и предприемаческите умения на мажоритарния собственик компанията се развива с бързи темпове. През този период компанията инвестира в поточна линия за производство на индустриален и мозаечен паркет. Изградено е екологично производство, при което отпадъчния материал е сведен до минимум.

Фабрика-за-трислоен-паркет-Tarkett

Таркет е лидер в производството и разпространението на подови настилки и спортни решения. Международните човешки ресурси, споделяните ценности, експертните екипи и амбицията е това, което прави Групата Таркет по-силна от всякога. Нововъведенията постоянно подобряват опазването на околната среда и безопасността на нашите продукти, в резултат на това се изобретяват все по-нови и устойчиви решения за производствения процес, които са и безопасни за околната среда, което значително подобрява качеството на живот на нашите клиенти. Обединени от една обща визия, мисия и метода „Таркет“, Таркет и всички негови служители постоянно следват нови, по-високи стандарти в качеството на живот, в дизайна и в ефикасността на подовите настилки и спортни повърхности. Данни: 2,75 милиард Евро приход през 2016 г.; 12,500 служители; Бизнес дейности в повече от 100 страни; 1.3 милиона продадени кв. м. на ден; 34 производствени фабрики;

Фабрика-за--ламиниран--паркет-Egger

EGGER е семейна компания, основана през 1961 година в гр. St.Johann in Tirol, Австрия. Бързо се превръща в лидер в дървопреработващата промишленост. Към 2014 година фирмата разполага със 17 завода в Европа и 22 търговски представителства, в които работят повече от 7800 служители. Един от основните продукти, произвеждани от компанията е ламинирания паркет. Неговото производство е съсредоточено в два завода в Германия – във Висмар и Брилон. За финансовата 2013/2014 година производството на ламиниран паркет е 80 млн. квадратни метра, а ръста на компанията е 1.8 % спрямо предходната година.
В резултат на непрекъснатото си развитие и стремеж към усъвършенстване, през Септември 2014 година, Egger презентира своята нова колекция ламиниран паркет под мотото Always up to date.
Новата колекция е базирана върху последните модни тенденции в световен мащаб. В нея умело се преплитат различни стилове – от Vintage, през непреходната класика до модерните, естествени цветове и структури.

Фабрика-за-ламиниран-паркет-Kronospan

Кроношпан е създадена през далечната 1987г., като семейна компания в Австрия. Перфектното управление и политика през годините Кроношпан се утвърди като световен лидер в производството на ПДЧ, MDF, Ламиниран паркет и други дървесни плоскоти, също така Кроношпан е номер едно в Европа в производството на OSB-плоскости. През 2001 година Kronospan GmbH Lampertswalde основава своето дъщерно дружество Kronoflooring GmbH, което се превръща в един от водещите международни производители на ламиниран паркет, стени и тавани облицовки. С широка гама от продукти във всички класове Kronoflooring GmbH, Lampertswalde е представена в над 80 страни в света. В Lampertswalde се намира най-модерната и най-голямата производствена база на компанията, разположена на площ от 360 000 м2. Като световен лидер Kronoflooring постоянно разработва нови, иновативни, качествени продукти, които правят живота по-красив.