ЦИКЛЕНЕ НА ПАРКЕТ

УСЛОВИЯ, ОФЕРТА И ЦЕНИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТАР ИЗЦЯЛО ЛЕПЕН КЪМ ОСНОВАТА ДЪБОВ ПАРКЕТ

Услугата включва:

Телефонна консултация и оглед на обекта, демонтаж и извозване /по желание/ на первази и преходни лайсни, машинна обработка с различни видове машини /валови, дискови/ и /номера/ шкурки и операции по сваляне на стар лак, почистване и изравняване, циклене, шлайфане до финност по наша преценка, фугиране, нанасяне на лак – грунд, междинно шлайфане на лак, нанасяне на втора ръка лак с включени в цената смола за фугиране, немски уретанов лак „KH” – цена 48,00 лв./кв.м. с вкл. 20% ДДС. Замяна на посочения лак с двукомпонентен на водна основа немски или с немско масло + 6,00 лв./кв.м.

Цена за циклене:
 • Минимална цена за 1 бр. помещение с размери под 20 кв.м. за един обект – 960,00 лв. с вкл. 20% ДДС
Услугата се извършва:
 • Преди боядисване на помещението;
 • В цената е включено качване на машини до всеки етаж с асансьор и до 2-ри етаж без асансьор, за всеки следващ етаж без асансьор се заплаща 10лв. на етаж за качване на машина /машини/;
 • В цената е включено демонтаж на первази и лайсни;
 • В цената е включено извозване и изхвърляне на первази и лайсни;
 • Первази и лайстни не се рециклират – доставка и монтаж на нови первази и лайстни се извършва съгласно ценова листа „ВИАЛ ПАРКЕТ” ЕООД;
 • Рециклиране на прагове и стъпала към тераси /стандартни размери – до 1200/300/180мм./ – 120.00лв./л.м.;
 • Услугите се извършват с 5 годишна гаранция съгласно ЗУТ;
 • Цената не се отнася за третирана с блажна боя подова настилка;
 • При демонтаж на стари первази е допустимо появата на минимални повреди по стените;
 • Услугата се извършва при осигурен фронт и условия за работа, празни /без мебели/ помещения и осигурено електрозахранване;
 • Услугата се извършва в делнични дни от 08:00 до 14:00 часа;
 • Услугата се извършва при авансово заплащане от 120.00лв. от стойността на договора при извършване на оглед и доплащане до 100%, 3-7 работни дни преди начало на СМР;
 • Начало на СМР – до 7 работни дни, след заплащане на цялата сума, договорена след извършен оглед;
 • Срок на СМР – съгласно обем и условия на работа /обичайно първи работен ден – сваляне на стар лак, циклене, фугиране, нанасяне на грунд-лак, втори работен ден – монтаж на первази и лайсни и финишно лакиране/;
 • Допълнително се заплащат разходи за местене мебели от 50.00лв. до 100.00лв. на един брой помещение. Цената е за местене на мебели на същия етаж на разстояние до 5 метра от входната врата на помещението /само при изрична уговорка и авансово остойностени и заплатени услуги/;
 • За допълнително еднократно дневно посещение от монтажисти за довършване на СМР неизвършени при основната услуга се заплащат допълнително 300.00лв.;
 • За настоящата оферта са валидни всички опции за допълнителни СМР и замяна на консумативи по ценова листа за монтаж на паркет, первази и лайсни;
 • За циклене и извършване на услуги по други видове стар паркет в случай на необходимост фирмата може да препоръча свои доверени подизпълнители;
ЗАБЕЛЕЖКИ ОТНОСНО ЦИКЛЕНЕ СТАР ПАРКЕТ

1.Рециклирането се извършва и обектът се приема съгласно Общите, техническите и технологичните условия на „ВИАЛ ПАРКЕТ“ ЕООД и съгласно EN15717 /2009г., а именно:

 1. Рециклирането се извършва и обектът се приема съгласно Общите, техническите и технологичните условия на „ВИАЛ ПАРКЕТ“ ЕООД и съгласно EN15717 /2009г., а именно:

 

ИЗВАДКИ ОТ СТАНДАРТА:

Условията на средата на обекта (вижте 6.3) трябва да се поддържат без промяна до извършването на окончателната инспекция.

След монтажа повърхността на подовата настилка трябва да бъде внимателно инспектирана и почистена. Тази инспекция трябва да бъде извършена в присъствието на клиента. На клиента трябва да бъде връчено копие от инструкциите за почистване и поддръжка на монтираната подова настилка от дървесина (вижте 7.6). Инспекцията на положената подова настилка от дървесина трябва да бъде извършена чрез наблюдаване на пода от стоящо положение, като естественото осветление постъпва зад гърба на наблюдателя и при разсеяна светлина. За оценката или за установяване на дефекти по повърхността на пода не трябва да се използва източник на осветление, разположен под някакъв ъгъл, аварийно осветление или пряко осветление.

Окончателният контрол на положените подови настилки трябва да се извърши не по-късно от 7 дни след приключване на монтажа.

Общата оценка на положената подова настилка трябва да бъде съобразена и с общия вид и визуалното въздействие на пода.

Поради различните системи на шлайфане в средата на стаята в сравнение с тези близо до стените могат да възникнат леко различни визуални аспекти.

 

 1. Моля да се вземе под внимание:
 • Всеки обект е индивидуален, всички операции се извършват ръчно в самия обект на места е различна температурата и влажността на въздуха /има препоръчки в стандарта/, като са възможни непредвидими минимални отклонения от стандарта /консулатирайте се с нашите специалисти/.
 • В случай, че лаковото покритие не е износено, състарено и липсващо на места, препоръчваме да не се извършва рециклиране, а да се използва в този вид до окончателното му износване.
 • В момента материалите, с които работим са по-слаби и нетрайни от използваните преди години и е възможно след приключване ефектът да не е по-добър. В момента използваните лакове при търкане и хлъзгане е допустимо да се наелектризират и оставят дири.
 • Моля за заснемане на обекта преди рециклиране – възможно е да сте свикнали с него, да не ви дразнят съществуващите недостатъци, а след рециклиране е възможно да се появят някои нови описани по-долу дефекти.
 • Старите фуги – те са запълнени с прах от нов паркет /при поставянето му/, имат цвят, с които сте свикнали и не Ви дразнят /снимайте от близо/, съществуват и са видими, но са запълнени с фугатор. При рециклиране, обаче, фугаторът се вади изцяло и напълно и се нанася нов, състоящ се от нова смес от трици от стар паркет /по-тъмни/ и смола – възможно е фугите да личат повече на други, нови места и въпреки, че са фугирани напълно е възможно да Ви се струват нови и нефугирани. При желание от Ваша страна и с оглед избягване на всякакво съмнение за пълно фугиране може да се заснеме напълно процеса на фугиране или да присъствате на него.
 • Съгласно стандарта /посочено по-горе/ – допустима е разлика във визията в средата на помещенията и покрай /в близост/ до стените – обработката се извършва с различни машини.
 • Допустимо е да не може да бъде постигната пълна стерилизация на помещението, в което работим – допустими са прах и минимални боклучета или косъмчета – въздухът във всички случаи е по-замърсен от предходни години.
 • Препоръчително е преди началото на рециклирането да се направи внимателен подбор на вида лак или масло – те дават абсолютно различна визия – мат, сатен, гланц, воден, полиуретанов и т.н. /консулатирайте се с наши специалисти/.
 • Относно маслото следва да се вземе под внимание, че се износва значително по-бързо и изисква значително по-ангажираща поддръжка в сравнение с лака /консултирайте се с нашите специалисти/.
 • При рециклиране на стар трислоен или многослоен паркет /би трябвало да търпи поне две рециклирания, но в много случаи не е така/, поради тънкия слой на горната носеща част /обичайно до 2,5-3 мм./ и при наличие на неравности на основата, върху която е монтиран, при поставянето му е възможно на места при изравняването с машината да се достигне до носещата част – нут/перо /консултирайте се с нашите специалисти/.
 • При продължителен ремонт и необитаемост на помещенията /моля прочетете внимателно предварително гаранционната карта и се консулатирайте с нашите специалисти/ , след като са приключили дейностите по паркета е възможно появата на фуги – в следствие на промяна на температурата и влажността на въздуха, както и евентуално при използване на лак на водна основа е възможно овлажняване на положения паркет и в последствие свиване при съхнене и поява на минимални фуги /същото следва да се има предвид, че и съгласно горецитирания EN 15717/2009г., дори при идеални условия, такива до 0,5 мм. при масивен паркет са допустими/.
 • При рециклиране на стар лепен към основата паркет е възможно поради некачествено лепило или непълно залепване, при работа с рециклиращата машина /тегло 80 кг./ е възможно на места лепилото или замазката да скъса и да се появи движение на паркета.
 • За рециклиране на други видове дървесина /извън дъбова/, за лепени паркети, за екзотични паркети, за нелепени паркети, цените се договарят индивидуално.

 

 

 

 

Гр. София

01.12.2023г.

От екипа на „ВИАЛ ПАРКЕТ“ ЕООД